Lager ny boltreplass for lokal kultur

I samarbeid med NTE og Musikkrådet, etablerer Kolvereiddagene 2016 en ny boltreplass for lokalkultur og underholdning: NTE-scenen.

NTE-scenen er en av flere nyvinninger som ser dagens lys for første gang på Kolvereiddagene 2016: I år rigges en liten uformell scene som åpner for lokale kultur- og underholdningsinnslag og som garantert vil skape stemning i den travle martnasgata.

Gratiskonserter

– Å kunne ha en mindre konsertscene for lokale kor, korps, band og talenter er noe vi har ønsket oss lenge, sier Brynjulf Flasnes, leder i Nærøy musikkråd.

Musikkrådet jobber sammen med Kolvereiddagene 2016 med å få på plass et spennende program for NTE-scenen. De ønsker å vise fram flere lokale underholdere enn tidligere. Og de må gjerne være unge, mener Kolvereiddagenes ungdomsambassadører:

– Det er så utrolig mange flinke ungdommer som kan stå på den scenen. Vi utfordrer alle dem til å ta kontakt med Musikkrådet, og vise at ungdom er #tøffnok, sier tospannet Tora Sylten Stokland og Thea Urdshals Johansen.

Klar for NTE-scenen i august? Her er det plass for alle!

Kontakt Brynjulf Flasnes i Musikkrådet

Målet er å servere en rekke minikonserter og miniforestillinger hver eneste dag. Alle forestillingene blir gratis. Rundt scenen blir det godt med sitteplasser, slik at folk kan drikke kaffe, slå av en prat med en kjenning – samtidig som du nyter noe av det vårt eget nærområde har å by på av opplevelser.

Brendmo, Dagfinn
Dagfinn Brendmo, informasjonssjef NTE

Et viktig tilbud

– Her får vi vist fram lokale underholdere og talenter. Ingenting slår det å få stå på scenen og trene på å takle et større publikum, så dette er et viktig tilbud under årets Kolvereiddager, mener rockevokalist og årets KD-konferansier, Torkil Torsvik.

Kolvereiddagene 2016 er svært glade for å ha fått med seg NTE på laget.

– For oss er det naturlig å delta i nettopp slike arrangementer. Felles for aktivitetene og tiltakene vi støtter, er at de bidrar til levende og mangfoldige lokalsamfunn, aktiviteter som gir bolyst og kreativitet, men som også gjør stedene interessante å besøke, sier informasjonssjef Dagfinn Brendmo i NTE.

– NTEs bidrag gir oss god drahjelp til å utvikle den store folkefesten på Kolvereid, sier Sissel Moe Forås Schjelderup i Kolvereiddagene 2016.

Bildet øverst: Kirsti Dahl Sæternes (ved pianoet), bak f.v. Thea Sandnes, Kaja Jakobsen, Marie Laugen og Brynjulf Flasnes fra valgfaget sal og scene ved NUS.