#KD16 loses av rolig, sindig rørlegger og en hyperventilert radiomann…

To vassekte Kolvereid-patrioter blir konferansierer under Kolvereiddagene 2016. Den ene er rørlegger og bor på Finnemoen, den andre er radiomann og bor på Torshov i Oslo.

– Vi har to ting til felles. Vi elsker Kolvereid og vi elsker å synge gamle sanger til langt på natt. Sammen skal vi nok få ordnet liv i gata, sier Torkil Torsvik.

Han er utflytta kolvereid-væring, radiojournalist i NRK og vokalist i bandet Nullskattesnylterne.

– Her blir det både rør og radio, Elvis og rock n’ roll, sier Kristoffer Brun, rørlegger, gitarist og vokalist i Elvis-bandet Graceland.

Lokale underholdere og talenter midt i Martnasgata

Konferansierene gleder seg til å lede flere show under årets Kolvereid-dager. De er spesielt spente på det som skal skje på en liten scene midt i sentrumsgata.

– Det blir en arena for lokale underholdere og talenter. Der skal de få vist seg fram. Ingenting slår det å få stå på scenen og trene på å takle et større publikum, så dette er et viktig tilbud under årets Kolvereid-dager, mener Torkil Torsvik.

Skaper magi

– Jeg håper vi utfyller hverandre og at det oppstår magi når vi er sammen på scenen: Den rolige og sindige Finnemo-rørleggeren og en hakket mer hyperventilert bablemaskin fra Oslo, ler Torsvik.

Det er en kombo som leder av Kolvereiddagene, Torkil Marsdal Hanssen, er fornøyd med.

– De er nok litt forskjellige, Elvis’en fra Finnemoen og bablemaskina fra Kirkåsen. Men begge er fantastiske underholdere med lokale røtter, som evner å snakke til og med publikum. Kjenner jeg dem rett, kommer duoen til å skape stor stemning. Dette bør du ikke gå glipp av, advarer Marsdal Hanssen.