Isac Elliot utnevnt til Finlands ungdomsambassadør i Norge

Kolvereiddagsaktuelle Isac Elliot er av den finske ambassaden i Oslo utnevnt til Finlands ungdomsambassadør i Norge. Han blir landets første ungdomsambassadør fordi han har gjort Finland og finsk kultur kjent i Norge på en helt spesiell måte.

«Isac Elliots musikk forener nordiske ungdommer og øker forståelsen mellom dem. Denne unge artisten formidler en positiv og jordnær livsinnstilling. Til tross for stor popularitet har han beina på jorda og tid til sine fans. Han gjør også et viktig arbeid mot mobbing ved å være med på den norske Bruk Hue-kampanjen», sier Erik Lundberg, Finlands ambassadør til Norge.

«Isac Elliot er en strålende frontfigur for Finland, og han fortjener anerkjennelse for arbeidet sitt», fortsetter ambassadøren.

Elliot har tent en finlandsgnist

Isac Elliot har svensk som morsmål og er en representant for det tospråklige Finland. I intervjuer med norske medier svarer han på svensk, og han kommuniserer også med sine norske fans på morsmålet sitt. «Effekten av Isac Elliots popularitet vil gjøre seg gjeldende i flere år framover. Framtidens naboforhold mellom Norge og Finland bygges nå på erfaringene og oppfatningene til ungdom i landene våre», mener ambassadør Lundberg.

En av ungdomsambassadørens viktigste oppgaver er å fremme kontakt mellom finsk og norsk ungdom. Isac Elliot har tent en finlandsgnist som er et utmerket utgangspunkt for et tettere samarbeid. «Vi håper at gnisten vil fortsette å gløde, og at mange representanter for Ellioteers-generasjonen vil reise til Finland på ferie, for å studere eller kanskje for arbeidspraksis», sier ambassadør Erik Lundberg.

Isac Elliot: En virkelig stor ære

Den superpopulære popstjernen er smigret over hedersbevisningen.

«Jeg kan ikke få sagt hvor godt dette kjennes. Det er en virkelig stor ære, og det er kjempehyggelig at unge og unges interesser blir verdsatt på denne måten. Jeg er glad for at jeg får representere Finland i utlandet med musikken min. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville få en sånn anerkjennelse. Jeg har vært mye i Norge, det er et kjempefint og vakkert land, og menneskene er hyggelige og positive», sier Elliot som en kommentar til utnevnelsen.

Isac Elliot ble utnevnt til ungdomsambassadør i Finlands ambassadørs residens i Oslo torsdag 18. februar.

Torsdag 11. august 2016 kommer han til Kolvereiddagene

Kilde: Finlands Ambassade i Norge